Pobednički orkestar 51. Sabora trubača na Zlatiboru je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte. Direktan plasman na sabor u Guču ostvarili su još i orkestri Milenka Filipovića iz Užica i Milovana Petrovića iz Dubokog.

Početak takmičarskog dana na tradicionalnom Saboru trubača na Zlatiboru označen je najpre trubačkom budilicom kroz Čajetinu i Zlatibor, a uveče i defileom učesnika koji su simbolično pozvali publiku da isprati takmičenje koji je i kvalifikaciono za 63. Sabor trubača u Guči. Za najbolji orkestar zlatiborskog sabora proglašen je orkestar Marka Gligorijevića iz Duba koji je dobitnik pobedničkog priznanja „Radovan Babić“. Gligorijević je dobio i zlatnu trubu po izboru žirija publike i novinara, nagradu za najbolje odsvirano kolo, a orkestar iz okoline Bajine Bašte koji se od 2014. takmiči na Zlatiboru će u Guči pokušati drugi put da postane najbolji orkestar Sabora kao i 2018. godine.

Za najboljeg trubača 51. sabora proglašen je Milenko Filipović iz Užica koji je tako dobio nagradu „Mića Petrović“, a njegov orkestar iz Užica je dobio nagradu za najbolje odsviranu pesmu.

Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orksetar Milovana Petrovića, inače unuka legendarnog Miće Petrovića i sinovca Dejana Petrovića. Za najboljeg bubnjara proglašen je Nemanja Nikolić iz orkestra Željka Stefanovića, za najboljeg basistu Milorad Grujičić iz orkestra Aleksandra Grujičića, za najboljeg tenoristu Ivan Todorović iz orkestra Vladimira Kuzmanovića iz Lučana. Članovi stručnog žirija bili su profesor trube iz Beograda Vladan Luković, profesor trube iz Užica Veljko Ostojić, profesor trombona iz Novog Sada Slobodan Veselinović, dok su žiri publike činili novinarka RTS-a Slavica Jovanović, predstavnik Kulturnog centra Zlatibor Bojan Sekulić i glumac Janko Radišić.U revijalnom delu programa nastupilo je kulturno umetničko društvo „Zlatibor“ iz Čajetine i orkestar Ivana Jovanovića, višestrukog pobednika Sabora. Organizator manifestacije je Kulturni centar Zlatibor uz podršku Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina.