Demokrate su danas iskazale zabrinutost zbog činjenice da je momentalno nemoguće zakazati termin za magnetnu rezonancu u zrenjaninskoj bolnici, pa tako građani Zrenjanina nisu u mogućnosti da izvrše neophodna ispitivanja, bez odlaska u Kamenicu ili Beograd.

Zašto pacijenti iz Zrenjanina moraju da zakazuju preglede u Kamenici ili u Kliničkom centru u Beogradu? Znači li to da magnetna rezonanca u Zrenjaninu nije u funkciji? Ako je tako, mnogo duže je medijski najavljivana nego što je radila, i zbog toga smo veoma zabrinuti. Ulaganja u zdravstvo nisu ni približno dovoljna potrebama Zrenjaninaca, a čini se da nova/stara vlast, baš kao ni uprava bolnice, nema ozbiljniju nameru da bilo šta menja, čak ni da redovno informiše javnost. Dok se oni hvale ogromnim uspesima, Zrenjaninci mogu samo da čekaju da magnetna rezonanca u Zrenjaninu proradi nekad u budućnosti ili da ulažu značajna sredstva kako bi obavili neophodne preglede u što kraćem roku i bez dodatnih troškova i problema," izjavila je Alisa Kockar i podsetila da je već pre par meseci bilo šuškanja o tome da magnetna rezonanca više nije u funkciji, što je tada bolnica oštro demantovala.

Kockar je napomenula da je dodatni nivo problema sama procedura zakazivanja pregleda, jer pacijenti sada moraju da dobiju uput od izabranog lekara, odu u socijalno da ga overe, zatim da skeniraju uput i sami preko sajta zakažu sebi termin u Kamenici, odnosno, u Kliničkom centru u Beogradu. Takav sistem, sem što podrazumeva barem jedan dan odsustva s posla, ako ne i dva, predstavlja i ozbiljnu prepreku za brojne naše sugrađane, kaže odbornica demokrata, jer nemaju svi dovoljno znanja i resursa da mogu bez asistencije da isprate sve korake procedure.