Major policije Katarina Petrović iz Valjeva oslobođena je danas optužbe za odavanje tajnih podataka presudom Višeg suda u Valjevu, saznaje N1.

Katarina Petrović, kojoj je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo oslobađajuću presudu za odavanje tajnih podataka, rekla je nedavno da i od novog postupka očekuje oslobađajuću presudu, ali da je spremna na sve. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je tada presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nikole Petrovića.

Petrović je osumnjičena da je odala informaciju da je Petrović saobraćajnu nesreću na Dedinju izazvao pod dejstvom kokaina i alkohola a bila je oslobođena prvostepenom presudom Višeg suda u Valjevu.

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je da Petrović bude vraćena na posao.

„Draga Katarina, vaša hrabrost služi kao primer velike borbe za istinu u ovim najgorim vremenima u Srbiji. Tražimo i da Katarina bude vraćena na posao. Ne ugrožavajte joj egzistenciju“, napisala je Tepić na svom Iks nalogu.