U okviru Noći muzeja, 18. maja 2024, svečano su otvorene dve nove celine u okviru stalne postavke Narodnog muzeja Zrenjanin: Stalna postavka posvećena fotografiji i Stalna postavka Zbirke stare i retke knjige.

Stalna postavka posvećena fotografiji, zasnovana je na fotografskoj zbirci i fototeci, ali takođe i na fotografijama iz ostalih fondova Narodnog muzeja Zrenjanin. Okosnicu nove stalne postavke čini otkup fotografskog aparata Ištvana Oldala, kao i pratećeg mobilijara iz njegovog ateljea. Priča o prvom fotografskom studiju na ovim prostorima, fotografi Ištvan Oldal Stariji, Ištvan Oldal Mlađi i Đura Roknić su deo nove stalne postavke.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, realizovana je postavka i otkupljen aparat Ištvana Oldala, kao i prateći mobilijar iz njegovog ateljea. Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Zrenjanina.