Proteklog vikenda održana je manifestacija Miholjski susreti sela u Tripkovi.

Manifestacija Miholjski susreti sela koju su pokrenuli ljudi poreklom iz Tripkove sa iskustvom u organizaciji događaja polako postaje lepa tradicija ovog sela. Ostvaruje se ideja da kroz vid manifestacionog turizma meštani okupe u svom selu oko kulturnog događaja.  U uvodnom delu programa najpre je održana fijakerijada u kojoj je učestvovalo 10 zaprega i četiri jahaća grla. Potom je na terenu kod škole održan turnir u malom fudbalu koji je kao i cela manifestacija bio humanitarnog karaktera za pomoć Jeleni Skorković.

Koncert na letnjoj pozornici u Tripkovi održalo je Kulturno umetničko društvo Zlatibor koje je izvelo igre iz beogradske Posavine, igre iz Šumadije, srpske igre iz okoline Boljevca i igre leskovačke Morave.

Subotnji dan manifestacije zaokružio je program „Čorba i prijatelji“ u kom je sa Miroslavom Radišićem Čorbom učestvovali novinar i aforstičar poreklom iz Tripkove Bojan Savić, i gost iz Lazarevca, pesnik Goran Perišić.

U subotu su u školi otvorene izložba slikarke Andrijane Andrijašević i izložba radionice stakla „Tifani“ koje će moći da se vide tokom leta. Manifestacija će se nastaviti predstavama i koncertima 4. i 11. avgusta. Ove godine su Miholjski susreti sela organizovani u okviru niza manifestacija Kulturna tura koji je priredio Kulturni centar Zlatibor. Organizator događaja je turističko udruženje Žigale uz podršku Ministarstva za brigu o selu, opštine Čajetina uz posebnu zahvalost za radnike KJP Zlatibor koji su pomogli da se prostor uredi.