Gradsko veće Zrenjanina donelo je rešenje kojim je konstatovano da Nenadu Domjeskovu prestaje rad na položaju načelnika Gradske uprave.

Diplomirani pravnik Nenad Domjeskov je Gradskom veću 18. jula podneo pismenu ostavku na položaj načelnika Gradske uprave Zrenjanina. Istog dana njegova ostavka je i prihvaćena. Donošenjem ovog rešenja prestalo je da važi Rešenje o utvrđivanju prava na platu načelnika Gradske uprave od 31. oktobra 2022. godine.

Nenad Domjeskov je tog dana, rešenjem Gradskog veća, postavljen za načelnika Gradske uprave, na period od pet godina. Međutim, na tom položaju se nije zadržao ni dve godine. Javnosti nije saopšteno zbog čega je podneo ostavku i da li će se eventualno naći na nekoj drugoj poziciji u lokalnoj vlasti.

Dojučerašnji načelnik Gradske uprave, inače, ima 33 godine. Od 2015. do 2018. radio je kao advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji u Zrenjaninu. Od 2018. do 2022. bio je zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje – filijala Zrenjanin. Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina bio je u dva saziva u periodu od 2016. do 2022. godine. Član je Srpske napredne stranke.