Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević istakao je danas, prilikom obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srbije, u pratnji ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da je sa dva nova PET/CT aparata naše zdravstvo dobilo mogućnost za veći broj pregleda i precizniju dijagnostiku.

Vučević je podvukao da je, uvođenjem u sistem dva PET/CT aparata, Univerzitetski klinički centar daleko unapredio i osnažio svoje kapacitete i ukupne performanse. Prema njegovim rečima, prvi zadatak jeste ulaganje u lekare, tehničare, medicinsko, ali i nemedicinsko osoblje, koje takođe čini ceo ambijent jednog zdravstvenog centra i ustanove.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u toku dobijanje potrebnih dozvola za izgradnju Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ na Bežanijskoj kosi i da očekuje da dozvole budu dobijene za devet do deset meseci.

Premijer je napomenuo da je Ministarstvo zdravlja ova dva PET/CT aparat platilo 480 miliona dinara, navodeći da je to ulaganje u bolje uslove rada lekara i efikasniju zdravstvenu negu i brigu za naše građane. Vučević je ukazao na to da mu je ministar Lončar preneo šta treba dalje da se investira u okviru UKC Srbije sa ciljem da naše zdravstvo ne zavisi od uvoza određenih materijala i da bi proces pregleda, dijagnostike i terapije, kao poslednje faze u okviru Centra, bio potpuno zaokružen. Na korak smo do toga i verujem da ćemo u mandatu ove vlade to uspešno sprovesti i biti visoko rangirani na mapi zemalja koje imaju ovakve zdravstvene centre i mogu da pruže kvalitetne zdravstvene usluge, poručio je predsednik Vlade.