Danas je održana sednica Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti na kojoj je odlučeno da sve sednice tog tela na kojima se razmatraju informacije i podaci koji su označeni stepenom tajnosti budu zatvorene za javnost.

Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti odlučio je danas da sve sednice tog tela na kojima se razmatraju informacije i podaci koji su označeni stepenom tajnosti budu zatvorene za javnost. Predsednik Odbora Igor Bečić objasnio je da je to bila praksa i u dosadašnjim sazivima parlamenta i da se pokazala kao dobra. Odbor je odlučio i da način sprovođenja neposrednog nadzora nad radom službi bezbednosti bude tajan, a odnosi se na to kada će koja od službi biti posećena.

Bečić je najavio da će prva poseta biti Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), u četvrtak sledeće sedmice. Bečić je time odgovorio članu Odbora Aleksandru Ivanoviću iz Narodnog pokreta Srbije, koga je interesovalo kada će se od BIA dobiti odgovori na pitanja koja uznemiravaju javnost – privođenje predstavnika pokreta „Ne damo Jadar“ Zlatka Kokanovića i pritisci na proizvođače stoke i mleka u Šumadiji i Pomoravlju.

To je neprimereno toj agenciji i u najboljem interesu BIA je da dobijemo odgovore. To nije u opisu njihovog posla, to je stavljanje u političke svrhe, rekao je Ivanović.