Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je danas Sremske Karlovce, gde je održala sastanak sa predsednikom Opštine Draženom Đurđićem, istakavši da će Pokrajina obezbediti 150 miliona dinara za nastavak razvoja Sremskih Karlovaca, a nakon rebalansa budžeta i dodatna sredstva.

Gojković je istakla da je sa rukovodstvom Opštine imala dobar i sadržajan razgovor na temu aktuelnih projekata i planova za naredni period. Ona je istakla da treba mnogo toga da se uradi kako bi potencijali ove opštine bili iskorišćeni na pravi način, s jedne strane kako bi se građanima Sremskih Karlovaca obezbedili uslovi za bolji život, a sa druge strane skrenula pažnja turistima na kulturno istorijski značaj i lepote ovog mesta.

Predsednica Gojković obišla je Ogledno polje Departmana za voćarstvo i vinogradardstvo Poljoprivrednog fakulteta.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Dražen Đurđić zahvalio je predsednici Gojković na poseti i najavljenoj podršci, poručivši da to pokazuje da su, bez obzira što su najmanja opština u Srbiji, Sremski Karlovci kao kolevka istorije, kulture i državnosti od velikog značaja za Pokrajinu.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković i dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica.