Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je u intervjuu za list Nova da je pred svakim čovekom danas jednostavan izbor – „ili Srbija ili Rio Tinto i napredna mafija“.

„Jer pitanje očuvanja Srbije pred opasnošću uništenja Vučićevog projekta kopanja litijuma, nije pitanje političke borbe već opstanka zemlje i zahteva zajedničku i sinhronizovanu aktivnost“, rekao je Milivojević. On je, dodao da smatra da je kompletna opozicija vrlo jasno i glasno ustala protiv tog „po Srbiju pogubnog projekta“, kao i da to „nije borba protiv Olafa Šolca, nego protiv Vučića i njegovog režima“.

„Ovo nije borba za vlast, ovo nije borba političkih stranaka, samo zajedno u širokom frontu i složno, sa udruženjima građana, sa svim strankama bez obzira na ideološke razlike, sa aktivistima, nezadovoljnim građanima, možemo pobediti zlo koje se nadvilo nad nas, preteći da zbriše našu zemlju. Ko god ne stane pod već razvijenu zastavu slobode, ko se ne usprotivi projektu Rio Tinto, nije opozicija“, poručio je on.