Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković ugostila je danas osnovce iz opštine Leposavić sa Kosova i Metohije, koja borave u višednevnoj poseti AP Vojvodini.

U poseti je 30 mališana, učenika OŠ „Leposavić“ iz Leposavića, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Sočanice i OŠ „Stana Bačanin“ iz Leška. Poželevši im dobrodošlicu i prijatan boravak u Novom Sadu i Vojvodini, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izrazila je zadovoljstvo time što je, kako je istakla, dolazak dece s Kosova i Metohije u obilazak severnih krajeva naše zemlje postala letnja tradicija.

Predsednica je istakla da je pred decom jedno nezaboravno putovanje, poručivši im da ne zaborave odakle dolaze kako bi se svuda pohvalili lepotama svoga kraja i na taj način motivisali vršnjake iz Novog Sada i Beograda da budu njihovi gosti na Kosovu i Metohiji.

U znak sećanja na boravak u Novom Sadu, a u susret početku nove školske godine, Gojkovićeva je uručila mališanima školske torbe i pribor, koji je obezbedila Pokrajinska vlada, dok su deca predsednici u znak zahvalnosti uručila maketu manastira Visoki Dečani.