Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Italije u Beogradu, Lukom Gorijem o daljem unapređenju policijske saradnje između Srbije i Italije, kao i o ključnim pitanjima u oblasti unutrašnjih poslova.

Na sastanku je naglašena važnost jačanja bilateralne saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija, kao i modaliteti buduće saradnje koja bi podrazumevala uspostavljanje zajedničkih patrola tokom turističke sezone. Ministar Dačić i ambasador Gori ocenili su da je praksa pokazala da uspostavljanje ovakvih patrola doprinosi povećanju bezbednosti u popularnim turističkim destinacijama, ali i bolju koordinaciju između policijskih snaga dve zemlje. Kako su istakli ova inicijativa ima za cilj ne samo sprečavanje kriminalnih aktivnosti, već i unapređenje opšteg osećaja sigurnosti među turistima.

U razgovoru sa ambasadorom, ministar Dačić istakao je značaj prethodne saradnje, koja je ostvarena tokom njegovog prethodnog mandata kao ministar spoljnih poslova, koja je omogućila uspostavljanje čvrstih temelja za buduće zajedničke projekte. Ministar Dačić je zahvalio ambasadoru Goriju na dosadašnjoj podršci i izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju u pozitivnom pravcu i da će biti praćeni intenzivnom saradnjom policija dve zemlje.

Ambasador Gori izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima zajedničkog rada i izrazio spremnost Italije da nastavi da pruža podršku Srbiji u oblasti unutrašnjih poslova i borbe protiv kriminala.