Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija, koji ima za cilj da stvori bezbedan ambijent za decu u kojem će razvijati veštine i sposobnosti, potpisan je danas u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Sporazum su u resornom ministarstvu u Beogradu potpisali ministar Dejan Ristić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Ministar informisanja Dejan Ristić rekao je da ministarstvo intenzivira aktivnosti Nacionalnog kontakt centra sa ciljem da se još bolje zaštite deca na internetu.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da Savez ima mnogo akcija u kojoj su uključeni roditelji, treneri i deca i najavio da će se u narednom periodu održati nove aktivnosti uključujući i Sajam sporta.

Prilikom potpisivanja sporazuma istaknuto je da današnje potpisivanje protokola o saradnji i predstavlja mogućnost da se dopre do velikog broja dece mimo škola i klasičnih obrazovnih programa, koja su okrenuta sportu i da se spoji sportski duh sa odgovornošću, znanjem, sticanjem veštinama. Sve kako bi se stvorio bezbedan ambijent za sve građane.