Najtrofejniji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira, pošto je danas u osmini finala pobedio Nemca Dominika Kepfera u dva seta – 7:5, 6:3.

Meč je trajao jedan sat i 37 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i nemačkog tenisera, a drugi trijumf Đokovića. Novak je očekivano savladao 70. igrača sveta, iako je Kepfer prvi set odigrao veoma dobro i pružio je snažan otpor prvom nosiocu na turniru. U prvom setu Novak je došao do prednosti brejkom u četvrtom gemu, ali nije uspeo da ga potvrdi, pošto je u narednom gemu Kepfer uzvratio. U narednih šest gemova obojica tenisera bila su sigurna u svojim servis gemovima i izgledalo je da će prvi set biti rešen u taj brejku, ali je je Đoković to izbegao napravivši brejk u 12. gemu. Posle toga je sve bilo dosta lakše, jer je Novak drugi set počeo vođstvom od 3:0 i ostalo je samo da do kraja čuva tu prednost, što je uradio bez većih problema, jer Kepfer nje imao nijednu šansu da vrati brejk

Đoković će u četvrtfinalu OI igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je danas savladao Argentinca Sebastijana Baeza 7:5, 6:1. Đoković je upisao 16. pobedu u singlu na Olimpijskim igrama i igraće četvrto četvrtfinale u karijeri na Igrama, ni jedno ni drugo dostignuće nije pošlo za rukom nijednom drugom teniseru.