Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 1,36 milijardi dinara.

Maja Gojković je navela da će 72 zdravstvene ustanove dobiti sredstva za nabavku nove i obnovu postojeće opreme, kao i za izgradnju novih objekata, istakavši da je Pokrajinska vlada samo u poslednjih osam godina za sektor zdravstva izdvojila više od 27 milijardi dinara.

Ovim konkursom dodeljeno je 25 najsavremenijih ultrazvučnih aparata, a nakon prošlogodišnjih 20 mamografa, danas su obezbeđena još četiri, što znači da u Vojvodini više ne postoji zdravstvena ustanova koja ima stručni kapacitet, a da ne poseduje mamograf.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKCV dobila je mogućnost proširenja kapaciteta za lečenje novorođene dece. Nadogradnja aparata za magnetnu rezonancu očekuje Dečju bolnicu i UKCV čime će biti omogućeno proširenje palete najsofisticiranijih dijagnostičkih pregleda. Nabavkom nove opreme za kardiološke pacijente, sve zdravstvene ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite značajno unaprediti i dijagnostiku i lečenje.