Odbornica Demokratske stranke Alisa Kockar pobunila se na Skupštini grada Zrenjanina jer je vlast donela odluku da pokloni Radio Zrenjanin privatnoj firmi iz Novog Sada, tako što će da joj da dozvolu da koristi ime grada, da napravi neki svoj novi Radio Zrenjanin.

“Poklonili su naš radio, a da nam nisu čak ni pružili odgovor na pitanja zašto baš ta novosadska firma, šta planira da radi, šta nju kvalifikuje, sem što je već aplicirala za frekvenciju BEZ dozvole grada za nošenje imena. Da li su to njen prethodni rad i informisanje o dešavanjima u Zrenjaninu Možda mladi novinari i novinarke Zrenjanina koji će biti zaposleni ili oni iskusni koji su značajni deo svoje karijere proveli upravo na ovom radiju? Hoće li program biti emitovan i na jezicima nacionalnih manjina, na mađarskom, rumunskom, slovačkom jeziku? Postoji li plan da se organizuje prenos sednica Skupštine grada, baš kao što je to godinama bio slučaj? Mnogo je pitanja na koja nismo dobili odgovor, ali ga slutimo, no naš radio je već poklonjen”, poručuje odbornica.

Odbornička grupa “Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin”, na čijem je čelu Alisa Kockar, bila je izuzetno aktivna na sednici Skupštine, i kada su u pitanju bili izveštaju javnih preduzeća, ustanova i institucija, i završni račun, i brojne druge teme koje su se našle među 59 tačaka dnevnog reda, ali posebno se insistiralo na pitanju obezbeđivanja pijaće vode.

“SNS nije dozvolio nikakav razgovor na temu pijaće vode, sve su naše predloge redom odbijali. Odlučeno je da će JKP Vodovod i kanalizacija dobit iz prethodne godine iskoristiti da pokrije gubitke iz ranijih godina, ali nema odgovora ko će i kako će da pokrije gubitke građana Zrenjanina koji svakoga dana kupuju vodu? I zašto vlast nema hrabrost da građanima saopšti da se obezbeđivanje vode realizuje u skladu sa planiranom dinamikom kako je napisano u izveštaju ovog preduzeća, odnosno, da je vlastima i u planu da Zrenjanin još ko zna koliko dugo nema vodu”, upitala je Alisa Kockar i naglasila da će se sa svojim kolegama boriti da istina izađe na videlo, da Zrenjanin dobije pijaću vodu, a odgovorni budu izvedeni pred lice pravde.

Odbijena su i 4 predloga za dopunu dnevnog reda koje su demokrate pokušale da uvrste u skupštinsku raspravu. Radilo se o obezbeđivanju prenosa sednica i javnosti rada, izmenama odluke o mesnim zajednicama kojom bi se MZ vratile građanima u ruke, brizi o napuštenim i urušenim objektima poput kuće narodnog heroja Servo Mihalja, Munčićeve kuće, palate Daun i mnogih drugih, a u susret tituli Prestonice kulture, kao i obezbeđivanju jednakih osnovnih uslova rada za opoziciju i poziciju.