U poslednjem kolu grupne faze takmičenja na Olimpijskim igarama, vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske sa 17:13 (2:4, 7:3, 6:2, 2:4).

Vaterpolisti su u grupi zabeležili dve pobede i tri poraza i u četvrtinale su prošli kao četvrtoplasirani, pa će se za prolazak u polufinale boriti protiv prvoplasiranog iz druge grupe, što će biti Italija ili Hrvatska.

Posle solidne igre u porazu protiv Španije i dobrog izdanja u pobedi protiv Francuske i izborenog četvrtfinala, očekivalo se da će naši vaterpolisti danas odigrati rasterećeno i možda iznenaditi Mađare, koji su daleko od šampionskog nivoa, ali se to nije desilo. Umesto toga, videli smo još jedno veoma loše izdanje i, što je najgore, ponovo je odbrana bila ispod svakog nivoa. Primili smo čak 11 golova iz igre, uključujući nekoliko sa dva metra, a to u napadu ne može da se nadoknadi ni protiv mnogo slabijeg protivnika.

Kada smo u prvom kolu protiv Japana primili 15 golova smatralo se da je reč o opuštanju protiv autsajdera, ali smo onda 15 golova dobili i od Španije i danas 17 od Mađarske, pa je jasno da u tom segmentu igre malo šta funkcioniše kako treba. Igra u napadu dosta bolje funkcioniše, ali to mnogo ne pomaže, jer se u vaterpolu, kao i ostalim ekipnim sportovima, utakmice dobijaju ili gube u odbrani.

Vaterpolistima sad ostaje da pokušaju da analziraju šta sve mora da se poboljša i da u četvrtfinalu pokušaju da odigraju sa manje grešaka i da iznenade protivnika koji će biti favorit, bez obzira da li ćemo igrati protiv Italije ili Hrvatske.