Odbornička grupa “Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin” oglasila se povodom druge sednice Skupštine grada, na kojoj su u nekoliko navrata insistirali da pitanje pijaće vode bude u fokusu.

“Više puta smo pokušali da pokrenemo razgovor o pijaćoj vodi, da saznamo gde leži problem, da dobijemo neke informacije koje bismo mogli da podelimo sa građanima, da čuju šta se dešava i kakve su prognoze, ali uzalud. Mi tražimo da se pijaća voda stavi na dnevni red, oni odbiju; mi postavljamo pitanja, oni ćute. I tako pet sati“, navodi zrenjaninska opozicija u saopštenju.

“Ipak, vlast je pred sam kraj sednice zaključkom dopunila dnevni red, pa smo tako saznali da se potpisuje nekakav aneks ugovora sa takozvanim investitorom, da su se obavezali da potpuno ćutanje o poslu i da će da brinu o komercijalnom interesu investitora. Interes građana i pravo građana da budu informisani o najvažnijem pitanju od svih – pitanju pijaće vode – nigde se ne spominju. Ni u ugovoru, ni u izlaganjima predstavnika vlasti. Sve ovo smo već videli sa Zilio grupom – potpisali su ugovor, krili ga od nas, dve godine smo se borili preko institucija i na kraju pobedili. Kada smo konačno dobili kopiju ugovora, uverili smo se da su ga krili sa veoma dobrim razlogom – da ugovor nije bio u skladu sa zakonom, i da je mnogo toga učinjeno na štetu Zrenjanina. Sada rade istu stvar, ali mi smo spremni za borbu, i nećemo odustati dok svi Zrenjaninci ne dobiju pijaću vodu, a odgovorni za krivična dela ne budu izvedeni pred lice pravde” potvrđuju odbornice i odbornici opozicije.

Odborničku grupu “Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin” čine Alisa Kockar i Miroslav Simanić iz Demokratske stranke, Nataša Velemir iz Narodnog pokreta Srbije, Nenad Nikolić iz stranke Srbija centar i Dragan Kleut ispred Pokreta slobodnih građana.