Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević posetila je danas beogradski Dom učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u kojem od početka avgusta, a u okviru sportskog kampa „Srbija te zove“, boravi više od 300 deca iz dijaspore.

Žarić Kovačević je istakla da se u kampu nalaze srpska deca ne samo sa teritorije Evrope, već i iz Amerike i Australije.

U obilasku kampa bila je i pomoćnica direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov. Žarić Kovačević i Miladinov su od organizatora kampa simbolično dobile bistu patrijarha Pavla, po kome dom učenika srednjih škola nosi ime.

Sportski kamp „Srbija te zove“ petu godinu zaredom okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da sebolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda. U kampu, koji je u potpunosti besplatan, učestvuju deca uzrasta od 12 do 15 godina sa prostora južne srpske pokrajine, deca iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke. Sportski kamp „Srbija te zove“ organizuje sportsko udruženje „Sportstars“, a deca će u okviru njega, do 11. avgusta, boraviti u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu.