Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je danas članove tima koji će se baviti svim zdravstvenim aspektima uticaja koje bi iskopavanje litijuma moglo da ima po stanovništvo Srbije.

U timu su direktorka Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović, akademik Bela Balint, naučni savetnik sa Medicinskog fakulteta i hematolog Sanja Milenković, načelnik Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije Aleksandar Aleksić, Vladimir Vukomanović i Dragana Vujić iz Instituta za majku i dete, pomoćnik direktora Gradskog zavoda za javno zdravlje Šabac Igor Dragičević i brigadni general Radivoje Anđelković.

Istakao je da članovi tima garantuju svojim kredibilitetom, da će raditi analizu i da će reći da li to ima uticaj na zdravlje dece i ljudi. „Oni će lično raditi na analizi, oni su zato tu, garantuju svojim imenom, prezimenom i karijerama. Oni su ozbiljni ljudi“, kazoa je Lončar i zahvalio najeminentijim stručnjacima koji će se baviti uticajem litijuma na zdravlje građana.