Građani Kosovske Mitrovice, koji se protive otvaranju mosta na Ibru između severnog i južnog dela tog grada, poručili su na današnjem protestu da njihov neprijatelj nisu Albanci već Vlada u Prištini i apelovali na međunarodnu zajednicu da pomogne Srbima da se trenutno stanje reši. Istakli su i važnost jedinstva srpskog naroda na Kosovu i formiranje jedinstvenog fronta „prema Prištini i prema Beogradu“. Protest je protekao mirno, bez incidenata.

Srbi su protest održali jer su zabrinuti za svoju bezbednost povodom najava Prištine o jednostranom otvaranju mosta, ali i zbog svakodnevnih eskalatornih poteza Prištine i očekuju da ih Kfor zaštiti.

Okupljeni su nosili transparente „Na mostu smo opstanak branili, sad branimo nestanak“, „Ako Kurti otvori most, Kfor i Kvinta će biti odgovorni“ i „Dok EU i SAD pišu saopštenja, nas proteruju“.

Skup je počeo u 11 časova na Trgu Braće Milić koji se nalazi u blizini mosta na Ibru, a na mestu skupa nalazila su se i dva vozila karabinjera, standardna u okviru Kfora.