Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević predsedavao je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP)

Na sednici je saopšteno da je zabeležen rast BDP u odnosu na isti period prošle godine i da su tome najviše doprineli rezultati ostvareni u oblastima industrije i građevine.

Analizirani rezultati ostvareni tokom drugog kvartala ove godine u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast.

Stopa inflacije je u okvirima planiranog, a u narednom periodu očekuje se i rast plata,  penzija i minimalne zarade, rečeno je na sastanku.

Premijer Vučević je, govoreći o maloprodajnim cenama osnovnih i drugih životnih namirnica, ministrima poručio da je neophodno „ući u cipele običnog čoveka” i učiniti maksimalne napore da se dodatno podigne životni standard građana.

Ministri su informisali premijera o toku realizacije projekata iz različitih resora, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju, a kao jedan od njih navedena je dugotrajna suša, koja će uticati na nešto manji prinos kukuruza i soje.

U cilju očuvanja održivog privrednog rasta, istaknuto je na sednici, neophodno je nastaviti sa daljim ulaganjima u kapitalne projekte u oblastima građevine, putne i železničke infrastrukture i realizacije i izvršenja budžeta u svim oblastima.