Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je danas u četvrtfinalu savladala selekciju Grčke rezultatom 12:11 (3:3, 3:2, 2:4, 4:2).

Vaterpolisti Srbije su do trijumfa stigli golom Nikole Jakšića iz velike udaljenosti u poslednjim sekundama utakmice. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dušan Mandić, koji je postigao pet golova. U reprezentaciji Grčke najbolji je bio Dimitrios Skumpakis sa tri gola.

Prva četvrtina je završena rezultatom 3:3. Vaterpolisti Srbije su drugu četvrtfinu dobili rezultatom 3:2 i prvo poluvreme rešili u svoju korist rezultatom 6:5. Grčka je treću četvrtinu dobila sa 4:2, a u poslednji deo meča je ušla sa vođstvom od 9:8. Srbija je uspela da povede u poslednjoj četvrtini sa 11:10, ali je Grčka šest sekundi pre kraja meča izjednačila na 11:11. Vaterpolisti Srbije su potom krenuli u poslednji napad, a Jakšić je iz velike udaljenosti pogodio u poslednjim sekundama za pobedu rezultatom 12:11.

Srbija će u petak u polufinalu OI igrati sa pobednikom meča SAD – Australija, koji je na programu večeras od 19 časova. Selekcija Hrvatske je ranije danas izborila plasman u polufinale OI, pošto je savladala Španiju 10:8. Hrvatska će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Italija – Mađarska (20.35).