Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas, nakon primopredaje vozila i opreme koje je SR Nemačka donirala Upravi granične policije, da će zahvaljujući tome   pripadnici ove policije još efikasnije sprovoditi nadzor i kontrolu državne granice.

 Prema rečima ministra Dačića, u vremenima bezbednosnih izazova sa kojima se suočavaju svet i Evropa, tesna policijska saradnja je od presudnog značaja za efikasan odgovor na svaku pretnju kojom bi bezbednost građana bila ugrožena. Zahvaljujući donaciji Nemačke pripadnici granične policije još efikasnije će obavljati svakodnevne zadatke, nadzor i kontrolu državne granice, rekao je Dačić.

Nemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad izjavila je da je donacija, vredna oko 550.000 evra, deo policijske saradnje Nemačke i Srbije u oblastima granične i kriminalističke policije.

Potpredsednik Vlade je iskazao zahvalnost Nemačkoj na dosadašnjoj saradnji i kontinuiranoj podršci u osavremenjivanju i osnaživanju srpske policije, čime zajednički doprinosimo evropskoj bezbednosti.