Koalicija “;Zrenjanin protiv nasilja – Biram Zrenjanin” oglasila se povodom vršenja pritiska na njene predstavnike i predstavnice, koji se završetkom izbora i početkom rada Skupštine nisu umanjili. Naprotiv.

“Predstavnici koalicije koji su pre nekoliko meseci lažno optuženi da su uništavali dokumenta o glasanju, nakon što su otkrili nepravilnosti tokom uvida u izborni materijal, dobili su ove nedelje pozive za saslušanje u svojstvu osumnjičenih, koje je zakazano za 4. oktobar. Podsećamo i da Gradska izborna komisija nikada nije dostavila traženu dokumentaciju koaliciji o incidentu, niti je policija svoj izveštaj, a da su u međuvremenu predstavnici ove koalicije imali oštra izlaganja u lokalnom parlamentu koji se očigledno nisu dopali Srpskoj naprednoj stranci.

Advokati su spremni, a i mi smo. Neće uspeti da nas uplaše, držimo se zajedno i nastavljamo da branimo naše ljude i interes građana Zrenjanina od onih koje samo vlast o bogaćenje zanimaju. Kada se pokaže da nijedan dokument o glasanju nije uništen od strane naših ljudi, što je potpuna istina, biće vreme da pred zakonom odgovaraju oni koji su lažno prijavili krivično delo, što je takođe krivično delo. To se možda neće desiti onoliko brzo koliko bismo želeli, ali nesporno će se desiti”, saopštavaju iz koalicije koju u Skupštini grada Zrenjanina predstavljaju Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Narodni pokret Srbije, stranka Srbija centar i Pokret slobodnih građana, i najavljuju da će u potpunosti uključiti javnost u praćenje ovog čisto političkog procesa.