Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović neće više obavljati tu funkciju u Savezu, javlja Meridian sport.

Danilović se pre izlaska proslave na balkonu Skupštine grada pozdravio sa reprezentativcima i stručnim štabom i saopštio im da više neće biti na čelu krovne organizacije srpske košarke. Na čelo KSS Danilović je došao 2016. a reizabran je u decembru 2020. godine. Mandat mu ističe u decembru, ali kako saznaje Meridian sport, Danilović želi da se povuče ranije kako bi se izborni proces završio što pre i tako omogućio nasledniku na mestu predsednika da donese odluku o selektoru reprezentacije pre početka novog ciklusa. Tokom funkcionerske karijere Danilović reprezentativne selekcije Srbije su osvojile ukupbo 27 medalja.

Seniori su pre nekoliko dana osvojili olimpijsku bronzu, svetsko (2023) i evropsko srebro (2017), seniorke su bile evropske šampionke (2021), a uzele su bronzu (2019). Takođe, bile su četvrtoplasirane na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ove godine šeste. Basketaši su napravili zlatni niz na svetskim i evropskim prvenstvima. Među brojnim uspesima mlađih kategorija izdvajaju se zlata juniora na EP 2017, 2018, 2023. i srebro nedavno osvojeno u Tampereu, kao i evropsko srebro (2017) i bronza srpskih juniorki.