Maestro Bojan Suđić i orkestar Virtuozi održali su koncert klasične muzike na Krtaljevom trgu u okviru Kulturnog leta. Dirigentu, čiji koncerti postaju tradicija na Zlatiboru, ovog puta se pridružio i Dušan Svilar kao voklani solista.

Kao i prethodnih godina, publika na Zlatiboru je imala priliku da uživa u klasičnoj muzici u izvedbi orkestra kojim je dirgovao maestro Bojan Suđić. Orkestar Virtuozi je sastavljen od vrhunskih instrumentalista iz Beograda i Novog Sada, članova drugih sastava. Neki su iskusni profesori, a neki su mladi talenti. Svi zajedno pod dirigentskom palicom maestra Suđića čine jedinstven sastav koji nije prvi put nastupio na Kraljevom trgu i već postao tradicionalan deo kulturnog leta. Povrh svega, čulo se da pojedini posetioci planiraju svoj godišnji odmor prema datumu koncerta Bojana Suđića na Zlatiboru.

Dirigent Suđić je profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i šef Simfonijskog orkestra RTS-a. Osim Beogradskom filharmonijom, dirigovao je i brojnim značajnim orkestrima na svetu, a u bogatoj karijeri je radio sa svetskim zvezdama kao što su Najdžel Kenedi, Ivo Pogorelić, Stefan Milenković, Nemanja Radulović. U značajnom opusu posebno mesto imaju i koncerti održani na Zlatiboru.

Kao što je običaj u ovakvim prilikama, Virtuozi su svoj repertoar prilagodili zlatiborskoj publici pa su izvedena neka od najpoznatijih i najpopularnijih dela klasične muzike kao što su Orfova Karmina Burana, Roselinijeva Overtura Vilijema Tela, Ofenbahov Kan Kan, Štrausov Radecki marš, a Dušan Svilar je između ostalih otpevao čuvenu italijansku pesmu O sole mio. Bilo je i prilagođenih dela koja su animirala slušaoce koji ne slušaju tako često klasiku.

Koncert simfonijskog orkestra i hora nastavio je tradiciju da ponuda Kulturnog leta bude prilagođena različitim žanrovima i ukusima.