Predstavnici Pošte Srbije i Pošte Mađarske potpisali su danas bilateralni Sporazum koji će unaprediti saradnju između dve nacionalne poštanske službe u oblasti prekogranične dostave paketa.

Sporazum su potpisali v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Anđelković i zamenik generalnog direktora Pošte Madarske Viktor Kohut. Ovim Sporazumom, dve poštanske službe postaju ovlašćeni operateri za međusobnu prihvatnu i isporuku prekograničnih paketa, s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga i ubrzanja procesa dostave. Očekivanja dveju država su da će ova saradnja značajno unaprediti efikasnost prenosa pošiljki, posebno onih generisanih putem elektronske trgovine, čime će se dodatno osnažiti trgovinske veze između Srbije i Mađarske.

Zamenik generalnog direktora Pošte Mađarske , Viktor Kohut naglasio je da je Pošta Srbije vrlo bitan partner za Mađarsku poštu.

U planu je da se u roku od godinu, godinu i po dana, u Subotici otvori logistički, robotizovani centar za disperziju i sortiranje pošiljki koje stižu preko teritorije Mađarske, čime će se skratiti vreme čekanja isporuke krajnjim potrošačima/kupcima.