Osnovač i doskorašnji lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da se iskreno nada da će talas narodne pobune širom Srbije dovesti do smene aktuelne vlasti, a ne izbora, uz ocenu da nema odlaska Rio Tinta bez prethodnog odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ovih dana se na trgovima širom Srbije održavaju pravi izbori na kojima se narod spontano i demokratski izjašnjava o najvažnijim državnim pitanjima. Tu Vučićeva kontrola svih medija, finansija i službi bezbednosti za sada ne može ništa“, rekao je za Obradović za Danas.

Komentarišući mogućnost dijaloga o litijumu, Obradović je rekao da je Vučić „nesposoban za dijalog“ i da je „operisan od političke kulture i komunikacije“.

„On zna samo za lični marketing i ličnu vlast u kojima nema mesta za drugog koji drugačije misli. Zaboravite to! Ako hoćete da Rio Tinto ode – onda mora i Vučić pre toga“, kazao je Obradović.

On je naveo da se u jedinstvu svih koji su protiv Rio Tinta krije ključ uspeha da se spreči ekološka i zdravstvena katastrofa i promeni vlast koja vodi zemlju u tom opasnom pravcu.