Mladić Andrej Obradović, koji je u februaru ove godine doživeo policijsku torturu, izjavio je danas da ga institucije ignorišu šest meseci i da se svaki put kad izađe u javnost oseća ugroženo jer je posle policijskog nasilja doživeo otvorene pretnje oružjem, uhođenje i verbalne pretnje, a tužiteljka ne želi da razgovara.

Na konferenciji za novinare povodom šest meseci od brutalnog policijskog nasilja nad dve mlade LGBT+ osobe u njihovom stanu na Karaburmi i nereagovanja tužilaštva na krivičnu prijavu protiv policajaca koji su učestvovali u fizičkom, psihičkom i seksualnom nasilju prema Andreju Obradoviću i njegovoj cimerki, on je upitao zašto toliko čeka reakciju institucija i zašto se u Prvom osnovnom tužilaštvu „prikrivaju dokazi“ .

Obradović je naveo da tužiteljka Maja Stojanović koja vodi njegov slučaj potpuno ignoriše njegove pokušaje da razgovara sa njim i postavi joj pitanja o trenutnom statusu njegovog slučaja i to u periodu kada po zakonu mora da primi stranke i da im potrebne informacije.

Bojan Lazić iz udruženja „Da se zna“ objasnio je da se jasno vidi namera institucija da taj slučaj zastari.

Obradović i nevladina organizacija „Da se zna“ ranije su optužili policijske službenike za brutalnost prilikom pretresa stana u kojem su živeli Andrej i njegova cimerka u beogradskom naselju Karaburma. On je u aprilu počeo štrajk glađu, tražeći da budu kažnjeni policijski službenici koje je optužio za brutalnost prema njemu i njegovoj cimerki i da bude saslušan. Nakon poziva tužiteljke Stojanović da dođe na saslušanje prekinuo je štrajk glađu.