Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević najavio je danas u Nišu da će uskoro početi pripreme za izgradnju porodilišta u tom gradu i da će taj objekat biti završen za 13 ili 14 meseci, dodavši da je sa predsednikom Republike dogovoreno da se renovira ili izgradi 57 porodilišta širom zemlje.

Vučević je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem, istakao da će se veoma brzo krenuti u pripremu projektne dokumentacije za novo porodilište. Premijer je naveo da je na sastanku bilo reči i o stadionu Čair, izmeštanju železnice i nastavku infrastrukturnih projekata.

Zajedno sa lokalnom samoupravom, radićemo velike stvari za Niš, poručio je predsednik Vlade i uputio čestitku Pavloviću, koji je pre nekoliko dana izabran za gradonačelnika Niša. Vučević je u Nišu obišao i Naučno-tehnološki park, ističući da je to jedan od projekata koji Srbiju vuku u budućnost.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog toga što imamo mnogo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi, što je, kako je podvukao,  snaga koja nam je preko potrebna. On je pohvalio i novi projekat Naučno-tehnološki park 2, gde će biti dupliran prostor i broj kompanija, a samim tim i broj zaposlenih, uz napomenu da će se graditi i novi studentski centar i studentski dom.