Trinaesti Međunarodni festival sportskog filma ove godine održaće se od 22. do 25. avgusta na tri lokacije, najavljeno je da konferenciji za novinare u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Festival će se održati u Kulturnom centru Zlatibor, na Kraljevom trgu kao i u Bioskopskoj dvorani u Čajetini. Direktorka festivala Olivera Nikitović rekla je da će se ove godine događaj otvoriti u 18.00 časova u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor izložbom pod nazivom „Siniša Mihajlović – život kao film“.

Selektor i urednik programa Međunarodnog festivala Aleksandar Avramović posebno je skrenuo pažnju na to da je ove godine program sastavio kombinovanom metodom pozivom autora za koje je, kako je rekao „znao da imaju skoro završene filmove“.

Direktor Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović, rekao je da ovaj festival sve više raste i da su posete sve veće.

Žiri za dodelu nagrada biće scenarista i producent Dušan Bulić, viši stručni saradnik Jugoslovenske kinoteke Marijana Terzin Stojčić i direktor festivala u Rogaškoj Slatini Vojko Korošec.