Trideset druga po redu likovna kolonija ,,Trnava – Vladimir Mitrović“ otvorena je 10. avgusta u Trnavi u organizaciji Kulturnog centra „Zlatibor“, a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina. U ovogodišnjem sazivu Likovne kolonije radiće i družiti se devet slikara iz Srbije i Republike Srpske čija ostvarenja će publika imati priliku da vidi na izložbi u Čajetini ove jeseni.

Ovog avgusta, slikarsko zborovanje u Trnavi u koloniji Vladimira Mitrovića, počelo je zanimljivim otvaranjem u vidu dokumentarne predstave ,,Rasvetljivanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“, po tekstu i u režiji Anđelke Nikolić. U skoro netaknutom prirodnom okruženju umesto uobičajene zatvorene scene, u prisustvu velikog broja publike koja je uključena u dramsku igru, glumice Puls teatra iz Lazarevca, ponele su sjajne utiske.

Nakon predstave, 32. Likovnu kloniju u Trnavi zvanično je otvorila Sava Borčić stihovima namenjenim Vladimiru Mitroviću, slikaru, skulptoru, a nadasve dobrom čoveku i domaćinu.

U ovogodišnjem sazivu su: slikar iz Hercegovine, Dragan Batinić, umetnici iz Beograda Eva Gravara i Uroš Jelisavčić, iz Novog Sada Aleksandar Todić, iz Užica Branimir Ćirović, Dragan Tasić, Božidar Joksimović i Valentina Todorić, kao i Andrijana Đenić sa Zlatibora. Na otvaranju Likovne kolonije, ovo veče je ulepšao svojim zvucima Muzički ansambl ,,Dukat“.