U sali Kulturnog centra Zlatibor Dejan Petrović sa svojim orkestrom „Big Bend“ održao je humanitarni koncert. Sredstva su prikupljana za mlade i talentovane o kojima već šest godina brine Fondacija koja se i zove upravo „Mladi i talentovani“. U saradnji sa Kulturnim centrom „Zlatibor“ koji je ustupio prostor i priključio se organizaciji koncerta, prikupljeno je oko 260.000 dinara.

U organizaciji Kulturnog centra „Zlatibor“ i Fondacije „Mladi i talentovani“, održan je koncert Dejana Petrovića i orkestra „Big bend“ čijije prihod namenjen kao pomoć mladim i talentovanim ljudima da nastave svoje obrazovanje i usavršavanje.

Ovoga leta Kulturni centar „Zlatibor“ je bio veoma aktivan u osmišljavanju različitih događaja na mnoštvu lokacija opštine Čajetina, pod pokroviteljstvom Opštine i u saradnji sa drugim javnim ustanovama i preduzećima. Ovaj koncert bio je jedan u nizu takvih događaja, ali ipak poseban.

„Nikada nije previše ovakvih akcija“, kaže i jedan od najboljih srpskih trubača, Dejan Petrović, koji se rado odazvao pozivu za humanitarni koncert.

U dva sata vrhunskog izvođenja Dejan i njegov trubački sastav priredili su publici sjajan muzički doživljaj. Na repertoaru je bila srpska tradicionalna muzika, autorska muzika benda i obrade internacionalnih numera. Raspoložen da u svom kraju opravda visok renome, Dejan Petrović je zagrejao publiku svojim „Vrtlogom“, kao i izvođenjem mnoštva drugih poznatih hitova.