Glumici Meg Rajan, u znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umetnosti sinoć je uručeno je Počasno Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu.

„Hvala vam mnogo. Tako sam srećna što sam ovde. Hvala Sarajevo Film Festivalu i svima vama što ste ovde, hvala za vaša srca. Drago mi je što sam ovde i što vam mogu, licem u lice, zahvaliti za ovo što radite godinama. Ovo je primer kako zajednica može biti jedinstvena, ne traćiti svoje živote, nego gledati filmove, slušati muziku, plesati i tako potvrditi da su umetnost i kultura čin otpora. Hvala vam mnogo što pružate otpor“, rekla je Meg Rajan.

Počasno Srce Sarajeva uručio joj je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović. „Večeras smo se okupili da slavimo ikonu u svetu filma. Proslavljenu glumicu čiji talenat, šarm i svestranost godinama oduševljavaju publiku. Karijera Meg Rajan je blještavo svedočanstvo magije pričanja priča kroz film. Nezaboravne su njene uloge u romantičnim klasicima kao što su „Kad je Heri sreo Sali“, „Nesanica u Sijetlu“ i „Stigla vam je pošta“, kao i u dramama kao što su „Hrabrost ratnika“ i „Kad čovek voli ženu“. Meg Rajan je uvek davala autentičnost likovima koje je portretirala“, rekao je Marjanović.

Holivudska zvezda poznata po svojoj svestranosti i prirodnom šarmu u svakoj ulozi koju igra, predstavila je posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998. godine „Stigla vam je pošta“, na istom mestu gde je ovaj film prikazan pre 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu (1999.). Rajan je ranije održala masterclass koji je moderirao nagrađivani bosanski reditelj Danis Tanović, dobitnik Oskara. Masterclass je bio posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Rajan i njen novi film „What Happens Later“, koji će takođe biti prikazan na festivalu. Romantična komedija koju je Rajan režirala, napisala scenario i u kojoj glumi zajedno s Dejvidom Duhovnijem.