Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović najavio je da će to ministarstvo raspisati javni poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na onom delu teritorije Srbije gde šumama gazduje JP „Srbijašume“.

Martinović je, nakon sastanka sa v.d. direktora JP „Srbijašume“ Krstom Janjuševićem, naveo da će javni poziv biti prvi korak u budućoj saradnji Ministarstva i ovog javnog preduzeća. Ministar je ocenio da se briga o šumama vodi adekvatno i da se vrši isključivo planska seča, uz pošumljavanje i brigu o biljnom i životinjskom svetu, ali i ljudima koji u tim predelima žive.

V.d. direktora JP ,,Srbijašume’’ Krsto Janjušević je naveo da će u budućem periodu saradnja Ministarstva i ovog javnog preduzeća biti mnogo sinhronizovanija, što će predstavljati dobrobit za sve građane Srbije.

Država uvek na prvom mestu ima interes svojih građana, ali uz vođenje računa o njihovom zdravlju i uz poštovanje svih ekoloških standarda, istovremeno mora da iskoristi priliku da jača svoju ekonomiju u ovim teškim i nestabilnim vremenima, naglasio je ministar. Martinović je najavio intenzivniju saradnju i zajedničke projekte sa svim javnim preduzećima koja su zadužena za oblasti šumarstva i vodoprivrede.