Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da su pripadnici MUP-a pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli tela sedam iregularnih migranata koji su se utopili, nakon što se noćas prevrnuo čamac.

Dačić je ukazao na to da su pripadnici Sektora za vanredne situacije kod mesta Vrhpolje izvukli na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik. Takođe, na području Vrhpolja uočeno je još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina pronađeno još jedno telo, predočio je on i dodao da policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu Drine i terena oko nje.

Potpredsednik Vlade je naveo da je od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 iz Sirije i dvoje iz Egipta, pri čemu je od tog broja osam punoletnih, a 10 maloletnih lica. On je rekao da je identifikacija beživotnih tela u toku, napomenuvši da MUP Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.