U parohijskom domu Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, predstavljene su nove publikacije i izdavačke delatnosti Eparhije žičke.

Blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Arhiepiskopa i Mitropolita žičkog Gospodina Justina, u parohijskom domu Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru predstavljene su nove publikacije Eparhije žičke. U promociji su učestvovali Protojerej-stavrofor dr Darko Đogo sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Protojerej dr Slobodan Jakovljević ispred Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku i Protojerej Aleksandar Jevtić ispred Hrama Svetog Save u Kraljevu.

Nove publikacije su: „Vera puna svetlosti“ đakona Stefana Miloševskog koja se bavi simbolom vere, knjiga eseja  „Gospode, gde stanuješ“ oca Aleksandra Jeftića – drugo izdanje,  „Riznica Saborne crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku“ autora Vuka Dautovića i Slobodana Jakovljevića, „Suočavanje sa zloduhom nihilizma“ profesora Zorana Kinđića i knjiga „U svetom i svečasnom hramu ovom“ protojereja dr Slobodana Jakovljevića. Takođe, objavljeno je i drugo, redizajnirano izdanje „Istorija bogoslovske misije“ Vasilija Vasiljeviča Bolotova. O smislu izdavaštva i potrebama kako vernika, tako i crkvenih poslenika, protojerej Jakovljević, koji je urednik izdavaštva Eparhije žičke, kaže da interesovanje za ovakvim izdanjima i te kako postoji, što pokazuju i knjige koje izlaze u više izdanja.