Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa roditeljima iz Opštinskog društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Bačka Palanka o rešavanju problema izgradnje dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u ovom mestu.

Vučević je na sastanku istakao da je važno da se zajedničkim angažovanjem što pre dođe do rešenja, u najboljem interesu dece i porodica. On je naveo da će članovi njegovog kabineta pomoći u realizaciji ovog projekta i da će savetnik predsednika Vlade već naredne sedmice posetiti Opštinu i gradilište, kako bi bilo obezbeđeno da objekat bude završen u skladu sa planiranom dinamikom.

Takođe, u dogovoru sa nadležnim pokrajinskim institucijama biće razmotrena mogućnost da se deci što pre obezbedi boravak u okviru Gerontološkog centra u Bačkoj Palanci, kao privremeno rešenje do izgradnje dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u ovom mestu.

Vlada Srbije će, kako je istakao Vučević, pomoći i u izdavanju potrebnih dozvola za novi objekat i licenciranje dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.

Premijer je poručio da na sastanak dolazi kako bi učinio sve da se deci obezbedi boravak i sva potrebna nega, a roditeljima pruži podrška i pomoć.