Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa zamenikom direktora kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Jang Sjaojuenom o projektima koje ova kompanija sprovodi u Srbiji i o budućim planovima za saradnju.

Vučević je ocenio da je CRBC kompanija sa najdužom tradicijom na srpskom tržištu, angažovana na kapitalnim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture i zaštite životne sredine, od izuzetnog značaja za brži razvoj i napredak Srbije. On je istakao da će završetkom saobraćajnica Preljina – Požega, Požega – Duga Poljana – Boljare i Fruškogorskog koridora biti omogućeno dalje privlačenje investitora i sveukupni privredni rast. Premijer je poručio da će Vlada Srbije i relevantna ministarstva pružiti podršku kako bi se započeti projekti ubrzali i priveli kraju, pri čemu je uputio poziv i drugim kineskim privrednicima da investiraju na našem tržištu.

Zamenik direktora CRBC čestitao je na napretku koji je Srbija postigla, i izrazio zadovoljstvo zbog toga što ova kompanija ima priliku da učestvuje u najvećem razvoju koji je naša zemlja postigla u poslednjih sto godina. On je izrazio očekivanje da će China Road and Bridge Corporation pokazati da je kredibilan i odgovoran partner i u budućim projektima na srpskom tržištu. Sjaojuen je naglasio da napreduju radovi na izgradnji četvrtog novosadskog mosta preko Dunava, ukazavši na značaj srpsko-kineskog industrijskog parka.