Na Zlatiboru je zatvoren 13. Međunarodni festival sportskog filma, a nagradu „Grand prix – gold gondola“ dobio je film „Dogodio se – Ratko Rudić“, autora Dejana Aćimovića. Dobitnik priznanja za životno delo je bivši skijaš iz Slovenije Jure Franko.

Svečanom dodelom nagrada završen je 13. međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru. Posle 4 dana bogatog programa, sa više od 70 naslova dokumentarnog, igranog i animiranog žanra došlo se do krune manifestacije. Grand prix za najbolji film pripao je ostvarenju Dejana Aćimovića, filmu “Dogodio se – Ratko Rudić”. U pitanju je film o najtrofejnijem vaterpolo treneru sveta koji sa reprezentacijama Jugoslavije, italije i Hrvatske nije izgubio nijedno finale. Rad na filmu je trajao pet i po godina, a snimljeno je 125 sagovornika.     

Nagradu za najbolji film o visokim moralnim vrednostima dobio je slovenački film “Zemlja heroja”, film o velikoj humanitarnoj akciji za pomoć siromašnoj deci. Nagradu je preuzeo bivši slovenački skijaš Jure Franko, osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Sarajevu koji je i dobitnik nagrade festivala za životno delo.

Na zatvaranju festivala prikazani su filmovi „Nikola Pilić – legenda“ i „Beograd 92“.