Premijer Srbije Miloš Vučević danas je najavio da će od 1. septembra do 31. oktobra u akciji „Najbolja cena“ u više od 2.500 radnji širom zemlje moći povoljnije da se kupe prehrambeni i proizvodi kućne hemije, iz 81 kategorije, a koji će imati cene niže od akcijskih i koji će u proseku biti jeftiniji za 26,82 odsto.

Vučević je naveo da je dogovor postignut sa devet najvećih trgovinskih lanaca u zemlji i istakao da će ti proizvodi biti znatno jeftniji nego oni koji budu u akcijskoj prodaji.

Vučević je kazao da će kilogram piletine pojeftiniti 15,2 odsto, svinjsko meso, najmanje jedan artikl, za 11,5 odsto, riba, sveža ili smrznuta, za 30,6 odsto, litat jogurta sa 2,8 odsto mlečne masti biće jeftiniji za 16,8 procenata, a čaša kiselog mleka od 180 grama za 20,5 odsto. Naveo je i pojedine proizvode koji će biti na popustu.

Premijer je naveo i da će se tokom trajanja akcije uraditi stručna analiza cena proizvoda koji su na popustu, a u oktobru će bito održan još jedan sasatanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca. Vučević je kazao i da će razgovarati sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i apotekarskim kompanijama o tome da li postoji mogućnost da se i u tom segmentu snize cene.