Za nešto više od dva sata pljeskavicu tešku 86,4 kilograma i prečnika 220 centrimetara napravili su četvrtog dana Roštiljijade u Leskovcu, roštiljdžije restorana „Koliba“ i “ Dva drugara“.

Na ovogodišnjoj leskovačkoj Roštiljijadi je ispečena najveća pljeskavica na svetu, teška 86,4 kilograma, koja je u prečniku je imala 2,2 metra, dok je nakon pečenja prečnik iznosio 2,1 metar.

Majstori za najveću pljeskavicu bili su Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević, Stefan i Bojan Cvetković iz leskovačkih restorana „Dva drugara“ i „Koliba“.

Ništa ovde nije lako, od pripreme ogromne pljeskavice i pečenja do najkomplikovanijeeg dela, okretanja.  „Savršen oblik te pljeskavice i izvanredno je pečena, mislim da je tim koji je pobedio, desili su se tehnički problemi gde su roštilji izmrdali“, kaže Predrag Lazarević, majstor roštilja. „Pa, već je postalo preteško, povećali smo roštilj međutim nastao je problem nismo ih učvrstili nekom prikladnom tehnikom i roštilji su se odvojili“, dodaje Ljubiša Đorđević, majstor roštilja.

Prilikom okretanja pljeskavica je pukla, ali nijedan komad nije otpao. Rekord je oboren. To je osmi put zaredom da ta ekipa obara i postavlja novi rekord na Festivalu roštilja.

Dok su majstori roštilja oblikovalii pekli džinovsku pljeskavicu svo vreme ih je podržao orkestar osvajača ovogodišnje I Trube Guče Mihajla i Isidora Zećirovića.

Po tradiciji, Ginisova pljeskavica podeljena je zainteresovanim posetiocima koji su pratili pravljenje najveće pljeskavice na svetu.