Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je u akciju „Najbolja cenaˮ uvrštena i hrana za kućne ljubimce, koja je od 1. septembra jeftinija i do 50 odsto.

Momirović je, nakon obilaska maloprodajnog objekta Maksi u Obrenovcu, naveo da se na pomenute proizvode godišnje u Srbiji potroši više od 100 miliona evra i da je sve veći broj domaćinstava sa kućnim ljubimcima. On je naveo da je suva hrana za kućne ljubimce sada dostupna po ceni nižoj do 50 odsto, što je značajna ušteda, čime se pokazuje da se misli na sve građane, uključujući i one sa kućnim ljubimcima.

Ministar je ukazao na to da, ako se uzme u obzir da samo u Beogradu ima više od 200.000 kućnih ljubimaca i da se taj broj stalno povećava, a da se sada na primer suva hrana za životinje plaća 137 dinara, a do 1. septembra se za taj proizvod izdvajalo 275 dinara, onda je jasno kolika je to ušteda u kućnom budžetu. On je ukazao na odlučnost Vlade i resornog ministarstva da građanima pruže mogućnost kupovine proizvoda po najpovoljnijim cenama, dodavši da se sve veći broj prodavnica pridružuje akciji „Najbolja cenaˮ.

Momirović je poručio da će se nastaviti rad na proširenju ove inicijative kako u većim gradovima, tako i u manjim sredinama, kako bi proizvodi sa nižim cenama u okviru ove akcije bili dostupni svakom građaninu naše zemlje.