Rok muzičar, pevač i tekstopisac Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Bora Đorđević bio je uvek rado viđen gost svih emisija u produkciji KTV televizije i veliki i blizak prijatelj naše kuće.

Poznat po nadimku Bora Čorba, rođen je u Čačku 1. novembra 1952, bio je glavni vokal i tekstopisac sastava „Riblja čorba“ od osnivanja 1978. Pre toga, bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz. Đorđević je bio jedan od najpoznatijih muzičara srpske i jugoslovenske rok scene, a nakon izdavanja albuma „Koza nostra“ 1990, bio je optužen zbog „vređanja radničke klase Jugoslavije“, ali su optužbe odbačene. Bio je član Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) u Beogradu, a posle političkih promena u Srbiji, jedno vreme je bio na poziciji savetnika ministra kulture. Posle godinu dana, dao je ostavku. Đorđević je dobitnik nagrade Akademije Ivo Andrić za knjigu poezije „Pusto ostrvo“, bio je počasni građanin Knina. Priznanje počasnog građanina mu je dodelio i rodni Čačak 2002. godine.

Bio je oženjen Draganom Đorđević, sa kojom ima sina Borisa, a sa njima je živela i Tamara, Draganina kćerka iz prethodnog braka. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007. Po drugi put se oženio 18. novembra 2009. Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan. Bora ni posle svega nije izgubio veru u ljubav te je u svoj život pustio lepu Dubravka, a njegova treća i, kako roker kaže, poslednja supruga porušila je sva pravila koja je imao i promenila njegovu svakodnevicu. Muzičar se zbog ljubavi sa 28 mlađom i atraktivnom Slovenkom preselio u Ljubljanu, a venčali su se u maju 2016. na grčkom ostrvu Santorini.

„Lutka sa naslovne strane“, „Pogledaj dom svoj anđele“ i „Dobro jutro“ samo su neki od Borinih hitova tokom rada u Ribljoj čorbi, a napisao je i brojne poznate tekstove za izvođače narodne muzike. Među njima su „Vodeničareva kći“ (peva Predrag Živković Tozovac), „Evo moga bekrije“ (za Nadu Topčagić), „Šta još možeš da mi daš“ (za Svetlanu Cecu Ražnatović), „Prikrašću se tebi pod prozore“ (izveo Šaban Šaulić)…

Bora Đorđević bio je uvek rado viđen gost svih emisija u produkciji KTV televizije i veliki i blizak prijatelj naše kuće.