Akreditovani predavač Nacionalne akademije za javnu upravu Miodrag Bogunović održao je sinoć u prostorijama MZ „Mala Amerika“ prezentaciju o korišćenju elektronskih usluga od strane građana. Prezentacije namerava da održi i u drugim mesnim zajednicama u gradu, a ukoliko bude zainteresovanih i u naseljenim mestima.

Portal eUprava Republike Srbije centralna je tačka komunikacije građana i privrede sa javnom upravom. Ovaj portal, kao jedinstveni eŠalter za usluge državnih organa omogućio je lakšu i bržu komunikaciju sa javnom upravom putem interneta, korišćenjem računara ili pametnih telefona. Međutim, nije svima lako da savladaju nove načine komunikacije sa javnom upravom. Tu na scenu stupa Miodrag Bogunović, koji je u prostorijama MZ „Mala Amerika“ održao prezentaciju koja je za temu imala korišćenje elektronskih usluga od strane građana.

Građanima su posredstvom portala eUprava dostupni podaci iz dvadesetak evidencija i registara, a neke od najkorišćenijih usluga su zakazivanje termina za upis u osnovnu školu, podnošenje zahteva za upis u predškolsku ustanovu, eTalenti, eSaglasnost, eIzvod iz matičnih knjiga, eVrtić i druge.