Direktor kampanja u pokretu Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, boravkom u Podrinju i putovanjima po Srbiji, traži narod koji će klimati glavom i tapšati mu, jer mu se ne dopada ono što vidi na protestima ispred parlamenta, u Krupnju, Loznici ili Valjevu.

Savo Manojlović je, na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, naglasio da ne postoji nikakva mogućnost da se institucionalnim putem krene u iskopavanje litijuma, jer kako i kome verovati da će vlast koja krši sopstveni Ustav poštovati ekološke standarde.

Čini mi se da Vučić ide po Srbiji da traži narod koji mu odgovara, naveo je Manojlović, dodavši kako bi građani trebalo da biraju vlast, a ne ona njih.

Savo Manojlović je ocenio da je i Radio-televizija Srbije učesnik u medijskoj lobotomiji jer nijednom nije zakazala debatu o predlogu zakona koju su predložili građani. Manojlović je najavio internacionalizaciju pitanja litijauma, podsećajući da su aktivisti pokreta govorili za nemački javni servis tokom posete nemačkog kancelara Olafa Šolca. Biće i drugih iznenađenja, ali u Srbiji kopanja neće biti, poručio je Manojlović.