Predsednik Srbije Aleksandar Vučić do 8. septembra boravi u Podrinju gde će obavljati sve državničke poslove, ali i posetiti nekoliko opština u tom kraju i razgovarati sa građanima. Posetu je započeo obilaženjem radova na rekonstrukciji puta Bojić – Tekeriš.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Podrinju tokom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić – Tekeriš da će taj posao biti završen do oktobra i da će građani u tom kraju tako dobiti tri puta, kao i brzu saobraćajnicu Šabac – Loznica. „Uradili smo tri paralelna puta plus brza soabraćajnica, svi su važni putevi. Važni su i zbog Cera, gde je put bio jeziv, a sada je veoma lep, ova tri kilometra su urađena“, rekao je Vučić. Rekao je da jedan put ide preko Majura i Slepčevića, Duvaništa i drugih sela do Loznice, drugi od Bogosavaca, Radovašnice… i treći put koji ide do Zavlake i Korenite. On je naglasio da je to važno za ljude koji tu žive i izrazio očekivanje da će naši ljudi koji žive u inostranstvu početi da se vraćaju tu da žive. „Kada vide novi asfalt, verujem da će se neko od njih vratiti ovde da živi“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Podrinju razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

Radove na deonici od Bojića do Tekeriša, dužine 15,6 kilometara, na putu Šabac – Tekeriš sa Vučićem obilaze i ministar saobraćaja, građevinrstva i infrastrukture Goran Vesić, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Rok za završetak radova je 120 dana, a vrednost radova je 676,8 miliona dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je prostorije u kasarni u Loznici u kojima će mu biti smeštaj dok bude obilazio Podrinje narednih dana i tom prilikom je poručio da očekuje da mnogo toga bude urađeno za građane u narednom periodu. „Narednih nekoliko dana provešću u Podrinju. Smeštaj mi je izuzetan, ali nas čeka mnogo važnih zadataka i stvari koje moramo da uradimo za naš narod u ovom delu Srbije. Srbija ne sme da stane“, napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.