Svi se nadamo da institucije, čak i u ovoj državi koja je takva kakva je, rade svoj posao makar kada su u pitanju najosetljivije grupe građana. Ali, čini se da to zavisi od toga ko je na drugoj strani. U slučaju napada pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina na tri dečaka u bioskopu javni tužilac je zaključio da krivičnog dela nema, a da nije ni sagledao dokaze. Te iste dokaze sada obrađuje policija, koja će rezultate svoje istrage još jednom dostaviti Tužilaštvu u Zrenjaninu.

Pre par dana izvestili smo vas o incidentu u kom je pomoćnica gradonačelnika Vera Milošev verbalno napala tri maloletna dečaka u bioskopu. Tada smo rekli da je slučaj prijavljen tužilaštvu i policiji i nadali smo se da će institucije raditi po zakonu. Tako je u početku izgledalo, ali se situacija za samo jedan dan promenila.

Međutim, reagovala je policijska ispostava u Zrenjaninu, koja će nakon svoje procedure o ishodu obavestiti javnog tužioca u Zrenjaninu.

Sava Mihajlović je postavio pitanje šta bi se desilo da je na mestu njegovog Strahinje bilo dete glavnog tužioca i da li bi se onda primenjivale sve procedure.

Mihajlovići će podneti i privatnu tužbu, a sredstva od obeštećenja će, ukoliko se postupci uspešno okončaju, uplatiti u humanitarne svrhe.

Posle svega ovoga postavljamo pitanje na šta nam ukazuje ovakvo postupanje Javnog tužilaštva u Zrenjaninu. Da su predstavnici vlasti nedodirljivi? Da svako može slobodno ići gradom i uznemiravati tuđu maloletnu decu? Da su, kako je rekao i Sava Mihajlović, nečija deca više, a nečija manje vredna? Da li nam to poručuje institucija koja treba da se stara o bezbednosti svih stanovnika ovog grada.