Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Palati Srbija sa potpredsednikom Vlade Republike Kazahstan Serikom Žumangarinom povodom održavanja Trećeg zasedanja Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju.

Ministar Dačić je naglasio važnost intenziviranja razmena poseta na visokom i najvišem nivou u cilju što boljeg međusobnog razumevanja i unapređenja bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Potpredsednik Vlade Republike Kazahstan Serik Žumangarin ocenio je veoma uspešno redovno zasedanje Međuvladine komisije između Srbije i Kazahstana i istakao da dve države imaju oko 30 godina besprekornih trgovinskih odnosa.

Dačić i Žumangarin su izrazili očekivanje da će održavanje Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju dati konkretan doprinos dodatnom unapređenju i proširenju bilateralne ekonomske saradnje, odnosno daljem širenju trgovinskih, ekonomskih i investicionih veza.